ZONNEPANELEN REINIGEN

Wist u dat de vervuiling op uw zonnepanelen voor minder licht op de zonnecellen kunnen zorgen? Door vervuiling kan de energieopbrengst flink afnemen met zelfs 10%. Wilt u het maximale uit uw zonnepanelen halen dan is het verstandig om deze regelmatig te laten reinigen. Wij van schoonmaakbedrijf Risseeuw helpen je hier graag bij.

Waarom uw zonnepanelen reinigen?

Zoals al eerder aangegeven kan vervuiling op uw zonnepanelen voor een kleinere energieopbrengst zorgen. Het systeem blijft natuurlijk wel werken maar produceert minder energie als normaal. Zonnepanelen worden vervuld door onder andere stof, bladeren, zand van zee, vogeluitwerpselen en mos. Leveranciers van zonnepanelen zeggen vaak dat u uw zonnepanelen niet moet schoonmaken omdat het vaak regent. Uit onderzoek is gebleken dat de regen helpt, maar helaas niet voldoende is.

Hoe maken wij uw zonnepanelen schoon?

Wij maken uw zonnepanelen schoon met osmosewater. Osmosewater is water waren alle kalk en mineralen uitgefilterd zijn. Hierdoor blijft er geen aanslag achter op de panelen. Wij van schoonmaakbedrijf Risseeuw maken gebruik van een telescopische stok waardoor wij op hoogte ook bij uw zonnepanelen kunnen komen. Uiteraard maken wij gebruik van materiaal dat uw panelen niet beschadigd.

Wanneer laten schoonmaken?

De beste tijd om uw panelen te laten schoonmaken is in het begin van de lente. De meeste zonuren in Nederland vinden plaats in de maanden mei, juni en juli. Het beste is dus om ze voor deze maanden een keer schoon te laten maken. Na een reinigingsbeurt is het verstandig om jaarlijks zelf te kijken of uw zonnepanelen schoongemaakt moeten worden.

Meer weten over de kosten?

Wilt u meer weten over de kosten voor het reinigen van uw zonnepanelen? Bel dan geheel vrijblijvend naar 0622710988 of vul het offerteformulier in op de contactpagina. Na het invullen van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.